21 Nisan 2013 Pazar

YA VELİYYU (c.c)

İnsanın öyle bir dostu olmalı ki, onu hiç yalnız bırakmamalı...En büyük hatalarında bile, elinden tutmalı ama doğruyu göstermekten de imtina etmemeli..Velev ki doğruyu anlamakta zorlan veya uygulamakta gecik, senden vazgeçmemeli.. Dizleri daimi hazır olmalı ağlayabilmen için...Elleri başını okşamaktan kaçınmamalı..Zorda kaldığın an, adını andığın an yanında olmalı..Sevinçlerinde, aklına ilk o gelmeli ve onunla paylaşabilmelisin..Senin kötülüğünden veya iyiliğinden nemalanmaya çalışmayacak kadar kendine güvenli ve tok gözlü olmalı..
Senin boşluklarını doldurmak, çaresizliklerine çare bulmak onun işi olmalı..Sen onu anmakla tüm bunların olacağına inanabilecek kadar güven duyabilmelisin..
Ve sen bu noktaya geldiğinde, dünyanın en güçlü ve yenilmez insanı olacaksın..Dünya senin önünde dize gelecek, sense sadece O'nun önünde.. Ama bütün bunlar olduğunda, sen zaten dünyayı istemiyor olacaksın..
İşte gerçek özgürlük diyeceksin...İnsanın, herşeyden ama bizzat kendinden kurtulduğu an...
RAHMAN VE RAHİM ALLAH ADINA.
Biz kalbini açıp ferahlatmadık mı? Ve üzerinden yükü kaldırmadık mı? o belini büken yükü..Şerefini ve itibarını yükseltmedik mi? Elbette her güçlükle birlikte, bir kolaylık vardır. Şüphesiz her güçlükle bir kolaylık.
Öyleyse (sıkıntıdan) kurtulduğun zaman sağlam dur. Ve yalnız RABBİNE sevgi ile yönel..
İNŞİRAH SURESİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder